Boot de pe CD sau de pe un stick usb

Bootare PC de pe CD sau de pe un stick usb

Exista doua metode prin care calculatorul poate fi configurat sa booteze de pe un CD, DVD, stick sau alta unitate externa.

Initializarea calculatorului de pe o unitate externa se poate realiza prin setarea in BIOS a optiunii Boot Device sau prin utilizarea meniului de boot.

Setari BIOS pentru bootarea calculatorului de pe un CD, DVD sau Stick USB

Pentru a schimba unitatea de boot, trebuie sa intrii in BIOS (uzual cu tasta DEL sau F2) si sa cauti una din optiunile de mai jos:

– Boot Device

– Boot Priority

– Boot Sequence

– Boot Order 

Odata gasita optiunea de modificare a unitatii pentru boot alege dispozitivul de pe care vrei sa bootezi, salveaza optiunea si iesi afara din BIOS.

Calculatorul se va restarta si va incerca sa booteze de pe unitatea selectata anterior.

Bootarea calculatorului de pe un CD, DVD sau Stick USB utilizand meniul de boot

La initializarea calculatorului, functie de producator este posibil sa activati un meniu de boot prin apasarea tastei F8, F10 sau F12.

Daca la initializarea calculatorului nici una dintre tastele de mai sus nu functioneaza, cauta pe ecran un mesaj de genul Press Fx for Boot Menu sau Fx – Boot Menu, si foloseste tasta F indicata.

Odata ce Meniul de Boot este activat, selecteaza din lista dispozitivul de pe care vrei sa bootezi calculatorul si apasa tasta ENTER.

Daca nu reusesti sa activezi meniul de boot prin metodele de mai sus poate fi din cauza ca placa ta de baza nu dispune de o astfel de functie.